Szezonális téli kerékcsere.

Szezonális téli kerékcsere.

Szezonális téli kerékcsere.

Hamarosan eljön a szezonális kerékcsere ideje. Mivel sok autós felnire téli-nyári garnitúrával, melynek lecserélését műhelyünkben vizsgáljuk.

A kerékcsavarok, kerékanyák meghúzásának ellenőrzése, után húzása szükséges a meghúzást követő

30-50 km megtétele után,melyet igény esetén díjmentesen végzünk el műhelyünkben.

Elmulasztása esetén, ez okból esetlegesen bekövetkezett károkért nem vállalunk felelősséget!

Szezonális kerékcsere

Melyik kereket hova?

Célszerű az átszerelés alkalmával, az egyenletes kopás érdekében megcserélni a kerekeket. Mivel a kerekeink felnire vannak, ezért csak az eredetivel azonos oldalra, de az ellenkező tengelyre cserélhető szerelni. Az egyik oldalra felszerelve ugyanis nem a kerék forgásiránya, ez azonban még a nem forgásirányos abroncsok esetében sem ajánlott.

Szezonális kerékcsere

Ősszel és Tavasszal érdemes a téli és a nyári gumik cseréjére gondolni.

Téli időszak kezdete előtt, már október környékén kell gondolni a gumicseréjére. Ne várjuk meg az első ónosesős időszakot. Egy nyári gumival sokkal veszélyesebb a közlekedés. A nyári gumival könnyebben megcsúszhatunk.

A téli gumik előnye, hogy mélyebb és sűrűbb barázdával ezért könnyebben tapadnak a havas és a saras időben.

Ezekben az időszakokban ellenőrizni kell a gumiabroncson a barázdák mélységét is. A nagyon kopott gumit újjakra kell cserélni, a biztonságos közlekedés érdekében.

A téli gumikon a hegység és a hópehely jelzése garantálja, hogy téli gumit vásárolunk. Ez a 3PMSF jelzés. A gumi hatékonyságát már 10 C alatt fejti ki.

Nyári időszakban a száraz és nedves tapadást kell figyelembe venni. A nyári gumik előnye, hogy a jobban tapadnak, míg a meleg téli gumik a téli a hideg, havasjeges időben használhatók.

A nyári gumi anyagának összetétele, a meleg időszakra tervezték, ezért télen rideggé válik és csökken a tapadása.