Új és használt autógumik, akciós áron! KÖRMEND

HASZNÁLT ÚJ AKCIÓS AUTÓGUMIK RAKTÁRRÓL

Keresés
Close this search box.

Szezonális téli kerékcsere.

Szezonális téli kerékcsere.

Szezonális téli kerékcsere.

Hamarosan eljön a szezonális kerékcsere ideje. Mivel sok autós felnire téli-nyári garnitúrával, melynek lecserélését műhelyünkben vizsgáljuk.

Szezonális kerékcsere

Melyik kereket hova?

Célszerű az átszerelés alkalmával, az egyenletes kopás érdekében megcserélni a kerekeket. Mivel a kerekeink felnire vannak, ezért csak az eredetivel azonos oldalra, de az ellenkező tengelyre cserélhető szerelni. Az egyik oldalra felszerelve ugyanis nem a kerék forgásiránya, ez azonban még a nem forgásirányos abroncsok esetében sem ajánlott.

Szezonális kerékcsere

Ősszel és Tavasszal érdemes a téli és a nyári gumik cseréjére gondolni.

Téli időszak kezdete előtt, már október környékén kell gondolni a gumicseréjére. Ne várjuk meg az első ónosesős időszakot. Egy nyári gumival sokkal veszélyesebb a közlekedés. A nyári gumival könnyebben megcsúszhatunk.

A téli gumik előnye, hogy mélyebb és sűrűbb barázdával ezért könnyebben tapadnak a havas és a saras időben.

Ezekben az időszakokban ellenőrizni kell a gumiabroncson a barázdák mélységét is. A nagyon kopott gumit újjakra kell cserélni, a biztonságos közlekedés érdekében.

A téli gumikon a hegység és a hópehely jelzése garantálja, hogy téli gumit vásárolunk. Ez a 3PMSF jelzés. A gumi hatékonyságát már 10 C alatt fejti ki.

Nyári időszakban a száraz és nedves tapadást kell figyelembe venni. A nyári gumik előnye, hogy a jobban tapadnak, míg a meleg téli gumik a téli a hideg, havasjeges időben használhatók.

A nyári gumi anyagának összetétele, a meleg időszakra tervezték, ezért télen rideggé válik és csökken a tapadása.